Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2254 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2258 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 2941 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2254) in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate/qtranslate_core.php on line 71 Warning: Declaration of dyn_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/themes/DynamiXold/functions.php on line 461 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-content/themes/DynamiXold/functions.php on line 1 Dykking på Bali.
 • quote open"Om tyve år vil du angre mer på tingene du ikke gjorde enn på tingene du gjorde. Så kast trossene. Seil bort fra den trygge havnen. Fang passatvindene i seilene dine. Utforsk. Drøm. Oppdaquote closeg." Mark Twain .
 • Send en beskjed til oss.

  Thanks!

  Takk, vi svarer så fort vi kan!

  error key Required fields not completed correctly.

 • open panel
 • Show Icons

Dykking på Bali.

 

Hei alle sammen.

Jeg har nå hatt 8 dykk i og rundt Amed på Bali.

Amed ligger nedenfor Tulambed på nordøst siden av Bali.

Dykkesenteret jeg dykket med heter Adventurediver Bali. Eid av Liselotte Verhasselt (Belgia) og David Mitchell (England).
De har drevet dette i ca 5 mnd. Det har eksistert lenge, men de kjøpte det da.
Divemasterne Made og Gede er virkelig flinke. Og jeg hadde selv to dykk alene med Gede hvor han virkelig viste de små tingene.

Jeg kan virkelig anbefale disse som base. De har ikke mere enn 5 bungalows, men de er begjelpelig med å booke deg inn hos eks. Three brothers bungalows(Der vi bodde) som ligger enda nærmere stranden.

Du kan selv sjekke de ut her på de to linkene nedenfor.

Så var det dykkingen da. Nå skal det sies at jeg aldri har dykket i Indonesia eller omegn før. De plassene jeg har vært før utenom Norge er Venezuela, Mexico, Egypt, Tenerife, og Cape verde. Så Amed får bli sammenlignet i forhold til de, og jeg kan med hånden på hjertet si at ingen av de kommer i nærheten. Her var så mye farger og liv. Fra stranden tok jeg nattdykk, veggdykk og muckdive. Nattdykk to ganger siden blitzene ikke virket :-)

Nattdykket og muck dykket var spesielt. Du slår på lykten og det eksloderer i farger og liv. Som fotograf blir du helt i fra deg. Du vet ikke hva du skal ta bilder av, siden det er så mye rundt deg.
Muck dykket tok vi også fra stranden. Der fikk jeg streng beskjed om å holde meg godt over bakken. Etterhvert skjønte jeg hvorfor. På ca. 8m. dyp og nedover krydde av bluespotted stingrays. De lå tett i tett på bunnen. Der Gede så noe innteresant fjernet han de slik at jeg kunne få tatt bildet. Etterhvert lærte jeg å se etter de og det ble lettere. Om du er her så anbefales disse dykkene virkelig.

Us Liberty dykket jeg også. Her rigget jeg meg opp med fisheye og var klar til å ta noen fete vrakbilder trodde jeg. Men vraket er ganske nedbrudt og sikten var ikke så god denne dagen. Men det viste seg og være en skikkelig bra plass for macro siden vraket er fullt av liv. Jeg så min første gule pygmehavhest her.(Selvfølgelig med tokina fisheye i hånden) :-( Tok et bilde der Made peker på den. Var ca. 0,5cm høy tenker jeg. Men om en skal dykke her bør en være tidlig ute, siden det kryr av dykkere fra 09.00 og utover.

 

Etter disse ble jeg sugen på å få bilder av noe større. Så jeg satt meg opp på en tur for å se Manta og Mula mula. Det er en tur som varer fra 06.00 til 18.00 og består av tre dykk. Det første ble det full klaff på og vi fikk se 5-6 Manta som var inne på en cleaning station. Der lå vi på seks til ti meter og så på at de svømte forbi oss i “sakte” fart. Jeg gjorde mitt beste for å stå på den plassen de kom på neste svingom. Det ble et par ok bilder av disse. Faktisk så sto jeg så nærme at jeg nesten kræsjet i en på slutten. Fantastisk opplevelse dette her.
Det neste dykket var for å se Mula mula (Månefisk). Men her ble det bomtur. Ingen månefisk å se, men et flott dykk med masser av flotte motiver.
Siste dykk var et driftdive langs øya. Her var det også dykking i en eneste stor fargeklatt. Vi drev bare langs øya og kikket på korallene. Som fotograf var jeg jo selfølgelig siste mann.
Det ble derfor endel bilder av dykkere bakfra. Men nå folkens, har Semya tatt dykkersertifikatet (Hos David). Så snart har jeg en verdens flotteste modell (No offense Øystein). Så jeg gleder meg til å dykke sammen med Semya.
Hun hadde syv dykk i Amed. Det siste eksamensdykket var på Us Liberty. Skal ikke skrive for mye om det her, siden jeg regner med at hun sikkert vil skrive om det selv i hennes blog.

Det kommer flere bilder fra dykkingen etterhvert her. Men som vanlig sliter vi med å oppdatere, da forbindelsen er virkelig dårlig. :-(

 
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/6/c/eventyrreisen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

One Response to “Dykking på Bali.”

 1. Skal bli artig å følge dere på deres eventyrreise her på bloggen. Dere realiserer det andre bare drømmer om, tøft. At dere koser dere er det ingen tvil om, noen over og noen under havet.
  Graturlerer med dykkersertifikatet til Semya, morro.

  Flotte bilder fra dykkene, Erling. Pygmesjøhesten = fantastisk.

  Kos dere videre på eventyrreisen, alle sammen :)

  En liten hilsen fra Elisabeth

   
  • Elisabeth
  • Reply

Leave a Comment

© 2012 Eventyrreisen
.